Over Animinte

Wij zijn vier gedreven dames. We leerden elkaar jaren geleden kennen op een reguliere hondenschool in België. Hier hebben we ervaring op gedaan eerst en vooral met onze eigen honden en daarna ook als instructeur. Wat ons opviel is dat men, wanneer de prestatie drang van de eigenaar om de hoek komt piepen, het welzijn van de hond niet meer altijd op de eerste plaats zet. Wij zijn van mening dat het ook anders kan. Daar komt de beslissing om zelf een hondenschool op te starten vandaan. Wij willen werken met positieve trainingsmethoden. Slipkettingen, stroombanden en dergelijke zijn dan ook niet welkom bij ons. Ook bewegingsbeperkende hulpmiddelen zoals een halti, U-lead etc zijn niet toegelaten.Al onze instructeurs zijn gebrevetteerd in minstens één discipline.

Annemie Boets

Eind 2006 kwam Nala, een rode Engelse Cocker Spaniel in ons gezin wonen. Ik ging naar de hondenschool om haar wat basis gehoorzaamheid aan te leren. Daar bleef ik dus al die jaren plakken… Met deze pittige dame heb ik heel wat gedaan, zij heeft mij veel geleerd. Nu heb ik 2 lieve Cocker dames en een knappe Labrador heer die mijn huisje vervolledigen. Raisah, mijn oudste cockertje is nu op pensioen.Lenny, mijn “lompe” labrador, denkt nog steeds dat hij puppy is, hij vind ongeveer alles leuk en is nog actief in gehoorzaamheid en agility als is ie intussen veteraan. Dan heb je mijn jongste nog. Zij is wat ze zeggen “speciaal” , van dat speciaal leer je doorgaans heel veel en ik dus ook van Flicka. Alles wat ze doet doet ze voor 200%. Ze kan dan ook alles (of dat vind ze zelf toch) Samen doen we Agility, mantrailen en gehoorzaamheid. Dat vergeet Flicka wel eens, dat ik er ook bij hoor. Zo vind ze bepaalde dingen zo leuk dat ze dat alvast even gaat doen… Ik zie er de lol wel van in, maar streef toch naar correcte uitvoering, want als ik haar laat doen wordt het al te gek.

Sinds 2011 ben ik gebrevetteerd gehoorzaamheidsinstructeur (kkush)Sinds 2014 instructeur cirkeltraining (Hermina Stout van Dogbasic)Ik neem ook regelmatig deel aan workshops en lezingen.

Michele Cordiez

In 2006 kwam Fuerza in mijn leven. Een dogo Canario met een peperkoekenhartje. Met hem heb ik gehoorzaamheid gedaan. We hadden toen ook al een jarig Am. Staffje uit het asiel. Ook met haar aan gehoorzaamheid begonnen… dat ging niet van een leien dakje. Maar we hebben er wat van gemaakt. Toen Fuerza 3 was zagen we een DC teefje in het asiel zitten. Zoë was niet de gemakkelijkste om te trainen, maar wel de allerliefste om in huis te hebben. Helaas gingen deze schatten op korte tijd door ziekte en ouderdom van ons heen. Een leven zonder hond? No way! Vandaag heb ik opnieuw 2 Dogo Canario’s in mijn leven. Zyon en Zentah. Beide zijn al een paar jaar actief in gehoorzaamheid en mantrailen en sinds kort doen we ook aan hoopers. Zentah heeft ook haar eerste pootjes in agility gezet, na een pauze omdat ze een trauma had opgedaan tijdens de les zijn we bij onze eigen agility lessen terug van start gegaan. En wat blijkt? Zentah vind het nu weer geweldig leuk! en ik ook! Ik heb ook een tijd agility gedaan met leenhondje Quorra. Als Australian shepherd is ze heel anders om mee te werken dan mijn eigen honden. Ze heeft me nieuwe dingen bijgeleerd. Quorra en ik hebben samen ook enkele lessen showtraining gedaan.

In 2009 haalde ik mijn brevet gehoorzaamheidsinstructeur bij de KKUSH en in 2014 slaagde ik voor zelfstandig hondeninstructeur bij Syntra Hasselt.Daarbij probeer ik up to date te blijven door het volgen van lezingen en workshops. Door ons Zentah ben ik in aanraking gekomen met BAT-training daar hebben Inga en ik intussen ook een weekend les over gekregen door oprichtster Grisha Stewart.

Inga Claes

In 2005 kwamen twee lieve Beagle pups in ons huisje wonen. Men zei dat dit een zeer koppig ras is… Men verklaarde me gek dat ik ze dan ook nog per twee nam. Een gewaarschuwd mens is er twee waard dus hop naar de hondenschool. Bleek dat ze helemaal niet koppig waren en het net heel leuk vonden om samen bezig te zijn. Ik vond het zelf ook geweldig, dat is dan ook de start van alle hondsdolle jaren die volgden. Een dikke twee jaar later kwam Silver de Australian Shepherd erbij. Hij heeft me ontzettend veel geleerd. Zeker niet de makkelijkste van karakter maar o zo leergierig. Werken met hem was dolle pret dus we hebben vele sporten uitgeprobeerd, in de ene zijn we verder gegaan dan in de andere.Intussen hebben zich drie Eurasiërs bij ons gezin gevoegd. De laatste aanwinst is de eerste pup uit mijn eigen fok.Op deze moment heb ik 5 honden. met 3 van de 5 ben ik actief in de hondensport. Lara en Silver hebben hun pensioen verdient en worden nog in de watten gelegd. We doen nog wat spierversterkende oefeningen zodat hun oude botten niet vastroesten. De jeugd, al is Yoko er ook al 9, doet allemaal gehoorzaamheid. Keiko en Sachi doen daarbij ook mantrailen, agility en show. Dit klinkt alsof die 2 dag en nacht werken, maar alles gebeurd met mate… de ene week is de ene aan de beurt de andere week de andere. Zo blijft alles in evenwicht.

Mijn brevetten en diploma’s:2009 KKUSH gehoorzaamheidsinstructeur2014 Syntra Zelfstandig hondeninstructeur2014 Cirkeltraining bij Dogbasic2015 Syntra HondengedragsdekundigeDaarbij volg ik met regelmaat workshops en lezingen, zo blijf ik op de hoogte van nieuwe wetenschap en technieken. Ook leer ik iedere keer bij van elke hond en geleider waar ik les aan mag geven. Jullie zijn evengoed mijn leermeester als ik die van jullie.

Tess Philippe

Mijn avontuur in het trainen van honden begon in 2005. Ik wilde mijn vijfjarige boxer wat bijleren dus ging ik op gehoorzaamheidsles.Wat later adopteerde ik in plaats van de geplande poes een pup. Laïs was een kruising Berner Sennen/ Teckel.. Ja dat kan dus.. En het was ook nog een heel mooi hondje. Ze heeft me wegwijs gemaakt in Gehoorzaamheid, treibball en waterwerk. Intussen kwam Hebia, de Standaard Ruwhaar Teckel, op het toneel. Teckelgewijs heeft ze een goede stem en heeft ze een neus voor wild. Haar neus speelt haar dus vaak parten behalve dan als we gaan werken. Hebia doet ontzettend haar best voor mij zo behaalden we zelfs de eerste plaats op gehoorzaamheidswedstrijd! Ze heeft ook ervaring in treibball en mantrailen. Ondertussen is mijn lieve Laïs er niet meer.Onze nieuwe aanwinst Rogan heeft haar gelukkig nog wel gekend. Met Rogan ben ik natuurlijk begonnen aan gehoorzaamheid, mantrailen en hij loopt af en toe show. Hij is nog jong dus wie weet wat de toekomst brengt.

In 2015 waagde ik de stap en slaagde met glans voor het instructeursbrevet van de KKUSH. Daarbij volg ik zoveel ik kan workshops en lezingen om bij te blijven in de hondenwereld.

Follow us on Instagram