Over Animinte

Wij zijn vier gedreven dames. We leerden elkaar jaren geleden kennen op een reguliere hondenschool in België. Hier hebben we ervaring op gedaan eerst en vooral met onze eigen honden en daarna ook als instructeur. Wat ons opviel is dat men, wanneer de prestatie drang van de eigenaar om de hoek komt piepen, het welzijn van de hond niet meer altijd op de eerste plaats zet. Wij zijn van mening dat het ook anders kan. Daar komt de beslissing om zelf een hondenschool op te starten vandaan. Wij willen werken met positieve trainingsmethoden. Slipkettingen, stroombanden en dergelijke zijn dan ook niet welkom bij ons. Ook bewegingsbeperkende hulpmiddelen zoals een halti, U-lead etc zijn niet toegelaten.Al onze instructeurs zijn gebrevetteerd in minstens één discipline.

 

Annemie Boets

Eind 2006 kwam Nala, een rode Engelse Cocker Spaniel in ons gezin wonen. Ik ging naar de hondenschool om haar wat basis gehoorzaamheid aan te leren. Daar bleef ik dus al die jaren plakken… Met deze pittige dame heb ik heel wat gedaan, zij heeft mij veel geleerd. Nu heb ik 2 lieve Cocker dames en een knappe Labrador heer die mijn huisje vervolledigen. Samen doen we verschillende sporten zoals gehoorzaamheid, agility, mantrailen en af en toe een show. Ik heb ook ervaring in jachttraining maar door tijdsgebrek is dit naar de achtergrond verschoven.

Sinds 2011 ben ik gebrevetteerd gehoorzaamheidsinstructeur (kkush)Sinds 2014 instructeur cirkeltraining (Hermina Stout van Dogbasic)Ik neem ook regelmatig deel aan workshops en lezingen.

Michele Cordiez

In 2006 kwam Fuerza in mijn leven. Een dogo Canario met een peperkoekenhartje. Met hem heb ik gehoorzaamheid gedaan. We hadden toen ook al een jarig Am. Staffje uit het asiel. Ook met haar aan gehoorzaamheid begonnen… dat ging niet van een leien dakje. Maar we hebben er wat van gemaakt. Toen Fuerza 3 was zagen we een DC teefje in het asiel zitten. Zoë was niet de gemakkelijkste om te trainen, maar wel de allerliefste om in huis te hebben. Helaas gingen deze schatten op korte tijd door ziekte en ouderdom van ons heen. Een leven zonder hond? No way! Vandaag heb ik opnieuw 2 Dogo Canario’s in mijn leven. Zyon en Zentah. Beide zijn al een paar jaar actief in gehoorzaamheid en mantrailen en sinds kort doen we ook aan hoopers. Zentah heeft ook haar eerste pootjes in agility gezet maar dit lag haar niet zo. Ikzelf ben intussen toch verder gegaan in agility met leenhondje Quorra. Als Australian shepherd is ze heel anders om mee te werken dan mijn eigen honden. Ze zal me dus weer nieuwe dingen bijleren. Quorra en ik hebben ook enkele lessen showtraining gedaan.

In 2009 haalde ik mijn brevet gehoorzaamheidsinstructeur bij de KKUSH en in 2014 slaagde ik voor zelfstandig hondeninstructeur bij Syntra Hasselt.Daarbij probeer ik up to date te blijven door het volgen van lezingen en workshops. Door ons Zentah ben ik in aanraking gekomen met BAT-training daar hebben Inga en ik intussen ook een weekend les over gekregen door oprichtster Grisha Stewart.

Inga Claes

In 2005 kwamen twee lieve Beagle pups in ons huisje wonen. Men zei dat dit een zeer koppig ras is… Men verklaarde me gek dat ik ze dan ook nog per twee nam. Een gewaarschuwd mens is er twee waard dus hop naar de hondenschool. Bleek dat ze helemaal niet koppig waren en het net heel leuk vonden om samen bezig te zijn. Ik vond het zelf ook geweldig, dat is dan ook de start van alle hondsdolle jaren die volgden. Een dikke twee jaar later kwam Silver de Australian Shepherd erbij. Hij heeft me ontzettend veel geleerd. Zeker niet de makkelijkste van karakter maar o zo leergierig. Werken met hem was dolle pret dus we hebben vele sporten uitgeprobeerd, in de ene zijn we verder gegaan dan in de andere.Intussen hebben zich drie Eurasiërs bij ons gezin gevoegd. De laatste aanwinst is de eerste pup uit onze eigen fok.Op deze moment hebben we 5 honden en ik maak me er sterk in van met alle 5 actief bezig te zijn. Al staat dat met onze beagle van bijna 15 jaar op een veel lager pitje.

Mijn brevetten en diploma’s:2009 KKUSH gehoorzaamheidsinstructeur2014 Syntra Zelfstandig hondeninstructeur2014 Cirkeltraining bij Dogbasic2015 Syntra HondengedragsdekundigeDaarbij volg ik met regelmaat workshops en lezingen, zo blijf ik op de hoogte van nieuwe wetenschap en technieken. Ook leer ik iedere keer bij van elke hond en geleider waar ik les aan mag geven. Jullie zijn evengoed mijn leermeester als ik die van jullie.

Tess Philippe

Mijn avontuur in het trainen van honden begon in 2005. Ik wilde mijn vijfjarige boxer wat bijleren dus ging ik op gehoorzaamheidsles.Wat later adopteerde ik in plaats van de geplande poes een pup. Laïs is een kruising Berner Sennen/ Teckel.. Ja dat kan dus.. En het is ook nog een heel mooi hondje. Jammer genoeg heeft ze enkele jaren geleden een hernia gehad en staat ze sindsdien op rust. Ze heeft me wegwijs gemaakt in Gehoorzaamheid, treibball en waterwerk. Intussen kwam Hebia, de Standaard Ruwhaar Teckel, op het toneel. Teckelgewijs heeft ze een goede stem en heeft ze een neus voor wild. Haar neus speelt haar dus vaak parten behalve dan als we gaan werken. Hebia doet ontzettend haar best voor mij zo behaalden we zelfs de eerste plaats op wedstrijd! Ze heeft ook ervaring in treibball.

In 2015 waagde ik de stap en slaagde met glans voor het instructeursbrevet van de KKUSH. Daarbij volg ik zoveel ik kan workshops en lezingen om bij te blijven in de hondenwereld.

Follow us on Instagram